flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд продовжив строки тримання під вартою, підозрюваному у вимаганні, з погрозою вбивством

05 листопада 2021, 14:46

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Іваном Дірком розглянуто клопотання про продовження строків тримання під вартою щодо 71-річного місцевого мешканця, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.189 КК України.

Перед початком розгляду клопотання по суті, захисник заявив клопотання про проведення засідання у закритому режимі, оскільки буде досліджуватись, у тому числі, медична документація щодо його клієнта.

У задоволенні зазначеного клопотання було відмовлено за безпідставністю.

Відповідно до матеріалів клопотання про продовження строків тримання під вартою, підозрюваний, разом зі своїм 32-річним сином К., якого наразі оголошено в розшук, вимагали, погрожуючі вбивством, у місцевого мешканця 800 доларів США.

Прокурор, в обґрунтування клопотання зазначала, що встановлені під час обрання міри запобіжного заходу, ризики не зменшились та не зникли, зокрема, переховуватись від суду, впливати на потерпілого та свідків, продовжити вчиняти кримінальні правопорушення, перешкоджати провадженню іншим чином.

Підозрюваний заперечив проти задоволення клопотання, посилаючись на свій вік та стан здоров’я. Зазначав, що не вимагав грошові кошти і не наносив потерпілому удари. Окрім цього, запевняв, що у разі зміни запобіжного заходу, знайде свого сина, який також є фігурантом зазначеного провадження та перебуває у розшуку, і зобов’яже його прийти до суду, з метою доведення своєї невинуватості.

Захисники заперечували проти задоволення клопотання про продовження строків тримання під вартою, наполягаючи на тому, що ризики надумані та ґрунтуються на припущеннях.

За результатами розгляду клопотання, слідчий суддя Іван Дірко ухвалив продовжити строк тримання під вартою до 02.01.2022 року.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва