flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваному у скоєнні ДТП зі смертельними наслідками, який перебував у стані сп’яніння

28 жовтня 2021, 17:57

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Дмитром Тішком обрано запобіжний захід 29-річному чоловіку, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.286-1 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, якщо вони спричинили смерть потерпілого).

Відповідно, до матеріалів клопотання 25.10.2021 року, близько 23.05 год, підозрюваний, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, рухався за кермом автомобіля «Audi A6» по вул. Генерала Карпенко у м.Миколаєві. Всупереч вимогам ПДД, він виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення з автомобілем «BMW 320», який рухався назустріч.

Внаслідок зіткнення, пасажир автомобіля «Audi A6» загинув на місці події, водій та пасажири автомобіля «BMW 320», у тому числі 13-річна дитина, та ще один пасажир «Audi A6» отримали тілесні ушкодження та були доставлені до медичного закладу.

У ході судового засідання, підозрюваний повідомив, що неофіційно працює таксистом та на СТО. Того дня, вони з друзями випили пива та вирішили поїхати в баню, сісти за кермо його вмовили друзі. Також зазначив, що був стані легкого алкогольного сп’яніння, рухався зі швидкістю 70-90 км/год. Окрім цього, повідомив, що в його автомобілі були його друзі, водія «BMW 320», з яким відбулось зіткнення, він також знає вже протягом близько 10 років, а за такого не буде впливати на них, з метою зміни показів.

У ході розгляду, судом встановлено, що 22.10.2021 року, на підозрюваного було складено протокол за фактом наїзду на пішохода, окрім цього матеріали клопотання містять відомості про неодноразові порушення підозрюваним Правил дорожнього руху.

Захисник заперечила проти задоволення клопотання, зазначила, що наведені прокурором ризики є припущеннями, повідомила, що потерпілі не мають претензій до підозрюваного, у тому числі дружина загиблого пасажира «Audi A6». Окрім цього, її клієнт потребує лікування, внаслідок отриманих під час ДТП травм.

Слідчим було надано суду довідку з медичного закладу стосовно того, що підозрюваний має задовільний стан здоров’я і може утримуватись в місцях несвободи.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Дмитро Тішко ухвалив обрати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою без можливості внесення застави.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва