flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулось перше засідання по суті у справі щодо вбивства з вогнепальної зброї жінки та розбійного нападу на АЗС

27 жовтня 2021, 13:17

У Центральному районному суді м.Миколаєва розпочато судовий розгляд обвинувального акту щодо 33-річного місцевого мешканця, обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.115, ч.3 ст.187, ч.1,2 ст.263 КК України.

Судовий розгляд зазначеного провадження здійснюється під головуванням судді Оксани Мамаєвої.

Прокурор оголосив обвинувальний акт, відповідно до якого, 09.03.2021 року, близько 02.30 год., обвинувачений, надягнувши медичну маску для приховування обличчі, проник до приміщення АЗС, розташованої по вул.Кузнецька у м.Миколаєві та погрожуючі співробітнику станції предметом, схожим на пістолет, заволодів грошовими коштами з каси, у сумі близько 3 тис гривень.

В подальшому, 12.03.2021 року, обвинувачений, перебуваючи зі своєю знайомою в квартирі по пр. Центральному у м.Миколаєві, яку остання орендувала для надання інтимних послуг, внаслідок виниклого конфлікту, через те, що жінка погрожувала розповісти його дружині про їх стосунки, здійснив два постріли в область голови своєї знайомої з нарізного револьверу. Після цього, чоловік залишив місце вчинення кримінального правопорушення.

Жінка, внаслідок отриманих поранень померла.

Окрім цього, відповідно до обвинувального акту, у ході обшуків в чоловіка було вилучено кілька одиниць вогнепальної та холодної зброї і набої, які він носив та зберігав без встановленого законом дозволу.

Обвинувачений у судовому засіданні визнав провину частково, зокрема, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1, 2 ст.263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Пояснив, що до затримання неофіційно працював таксистом, має на утриманні дитину, покази надасть після дослідження усіх доказів по справі.

Судом встановлено порядок дослідження доказів у справі, зокрема, допит потерпілих, дослідження письмових та речових доказів, після чого буде допитано свідків та обвинуваченого.

Наразі, для виклику потерпілих у засіданні оголошено перерву до 15.30 год, 11.11.2021 року.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва