flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжній захід адвокату, підозрюваній у зловживанні впливом

13 жовтня 2021, 19:59

У Центральному районному суді м.Миколаєва обрано запобіжний захід адвокату, підозрюваній у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом).

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрювана висловила місцевому мешканцю вимогу про надання їй 3600 доларів США за вплив на прийняття посадовими особами органів державної влади та місцевого самоврядування рішення про надання дозволу на розробку проектної документації, її затвердження та надання земельних ділянок на території Степівської територіальної громади.

Після отримання обумовленої суми неправомірної вигоди жінку було затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Захисник зазначала, що обшук та затримання були проведені з порушеннями. Просила суд відмовити у задоволенні клопотання, зазначала, що її клієнт страждає на низку хронічних хвороб та надала відповідні медичні документи.

Окрім цього, наполягала на недоведеності наведених в клопотання ризиків.

Підозрювана від дачі пояснень відмовилась, просила суд обрати запобіжний захід з урахуванням її особи та стану здоров’я.

За результатами розгляду, слідчий суддя Світлана Скрипченко ухвалила обрати запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 450 тис гривень.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва