flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваному у закінченому замаху на вбивство відомого миколаївського підприємця

13 жовтня 2021, 16:38

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Світланою Скрипченко обрано міру запобіжного заходу 43-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.15, п.11 ч.2 ст.115, ч.1 ст.263 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, 06.04.2020 року, чоловік перебуваючи у заздалегідь підготовленому місці на технічному поверсі будинку по вул. Севастопольська у м.Миколаєві здійснив з карабіну «Сайга» постріл в місцевого підприємця, внаслідок чого той отримав вогнепальне поранення шиї.

Після чого, підозрюваний покинув місце вчинення кримінального правопорушення, залишивши там зброю.

Прокурор зазначала, що чоловік раніше неодноразово притягався до кримінальної відповідальності, а зараз притягається до кримінальної відповідальності в провадженнях, що перебуває на розгляді Центрального районного суду м.Миколаєва за обвинуваченням у вимаганні та вчиненні шахрайських дій.

Окрім іншого, під час особистого обшуку в підозрюваного було виявлено пістолет Макарова з набоями, який останній зберігав та переносив без встановленого законом дозволу.

Підозрюваний провину не визнав, заначив, що в нього були гарні стосунки з підприємцем, в якого було здійснено постріл. Кримінальне провадження щодо нього вважає сфабрикованим співробітниками правоохоронних органів.

Захисник просив відмовити у задоволенні клопотання.

Заслухавши думки сторін та дослідивши додані матеріали, слідчий суддя Світлана Скрипченко ухвалила обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва