flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинуваченому у вчиненні шахрайських дій призначено покарання у виді позбавлення волі

12 жовтня 2021, 10:49

Суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Сергієм Медюком ухвалено вирок 28-річному місцевому мешканцю, обвинуваченому у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.190 КК України.

У ході розгляду, судом встановлено, що протягом листопада 2018 року, обвинувачений під приводом надання бонусних грошових коштів отримував доступ до індивідуального податкового номеру, банківської картки та телефону громадян, після чого оформлював на зазначених громадян онлайн-кредити, знімав з їх банківських карток нараховані кредитною установою кошти, якими розпоряджався на власний розсуд. Деяким громадянам він повертав незначну частину кредитних коштів.

Потерпілими у зазначеному провадженні визнано вісім осіб, сума спричинених останнім матеріальних збитків становила близько 27 тис гривень.

Згідно досудової доповіді складеної уповноваженим органом з питань пробації, виправлення обвинуваченого можливе без позбавлення або обмеження волі.

Прокурор у судовому засіданні просив обрати покарання у виді штрафу в розмірі 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 1700 гривень.

При  призначенні покарання, суд врахував дані про особу обвинуваченого, той факт, що за вироком суду в іншому кримінальному провадженні за фактом вчинення останнім шахрайських дій, де йому було призначено покарання у виді штрафу в сумі 1700 гривень, штраф сплачено не було і ухвалою Центрального районного суду м.Миколаєва несплачену суму було замінено на 100 годин громадських робіт.

Окрім цього, судом враховано, що обвинувачений тривалий час не з’являвся у судові засідання, у зв’язку з чим піддавався примусовому приводу та оголошувався в розшук. Окрім іншого, це призвело до значного затягування часу розгляду справи. Шкода заподіяна потерпілим відшкодована не була.

З урахуванням всіх обставин справи, суд ухвалив визнати чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.190 КК України та призначити йому покарання у виді одного року позбавлення волі, стягнути з нього на користь потерпілих в рахунок відшкодування моральної шкоди по 1000 гривень кожному.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва