flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівник ринку звернулась до суду зі скаргою на співробітника поліції у справі щодо жорстокого поводження з тваринами

05 жовтня 2021, 16:21

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Іваном Дірком розглянуто скаргу місцевої мешканки на бездіяльність дізнавача ВП №1 МРУП ГУ НП в Миколаївській області у справі щодо жорстокого поводження з тваринами.

Відповідно до матеріалів, скаржниця працює на ринку «Юліана» у м.Миколаєві. 01.09.2021 року невідомий чоловік з пневматичної зброї застрелив безпритульного собаку, який знаходився в одному з торгівельних павільйонів. За даним фактом було розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.299 КК України (жорстоке поводження з тваринами).

Скаржник зазначала, що була «куратором» тварини та опікувалась зазначеним собакою близько 14 років. Щодня собака перебував з нею на її робочому місці, а вночі спав у під’їзді її будинку на спеціально облаштованому місці.

В ході досудового слідства провадження щодо жорстокого поводження з тваринами скаржник звернулась до дізнавача у справі із заявою про залучення її до провадження у якості потерпілої, оскільки смерть тварини завдала їй душевних страждань і, як наслідок, моральної шкоди.

Проте у визнанні її потерпілою було відмовлено.

Не погодившись, жінка звернулась до суду зі скаргою, в який, зокрема просила, зобов'язати дізнавача винести рішення, яке на її думку, передбачене законодавством.

У ході розгляду скарги, зокрема, було встановлено, що даний момент провадження з обвинувальним актом спрямоване до суду.

Водночас, відповідно до ст.3 КПК України слідчим суддею всі питання щодо зобов'язання слідчого чи дізнавача вчинити певні процесуальні дії можуть бути розглянуті виключно під час проведення досудового розслідування. Оскільки кримінальне провадження вже спрямоване до суду, то скарга не може бути розглянута слідчим суддею.

Відповідно до ст.304 ч.2 п.2 КПК України скарги та клопотання повертаються, якщо вони не підлягають розгляду.

За такого, слідчий суддя Іван Дірко ухвалив залишити скаргу без розгляду та повернути.

Окрім цього, слідчим суддею запропоновано звернутись з аналогічним клопотанням під час підготовчого судового засідання у вищезазначеному кримінальному провадженні.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва