flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд продовжив строки тримання під вартою двом підозрюваним в отриманні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення щодо призначення голови Миколаївської ОДА

05 жовтня 2021, 11:04

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Галиною Подзігун розглянуто клопотання про продовження строків тримання під вартою 64-річній мешканці м.Києва, підозрюваній у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.28 ч.3 ст.369-2 КК України.

Нагадаємо, відповідно до матеріалів клопотання, підозрювана за попередньою змовою з двома іншими особами, вирішили підшукати особу, яка має бажання працевлаштуватись на посаді голови Миколаївської ОДА за отримання від неї неправомірної вигоди за вплив на посадових осіб Офісу Президента України.

Підшукавши таку особу, остання повідомила його про можливість впливу на посадових осіб Офісу Президента України, з метою призначення останнього на зазначену посаду. За вирішення цього питання підозрювана запропонувала надати неправомірну вигоду у сумі 600 тис доларів США.

В подальшому, спільнику підозрюваної  було передано частину неправомірної вигоди у сумі 200 тис доларів, після чого його було затримано.

Дії останніх кваліфіковано, як одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

У ході розгляду клопотання про продовження строків запобіжного заходу прокурор зазначав, що ризики, встановлені під час обрання запобіжного заходу не зникли та не зменшились.

Захисником було заявлено клопотання про зміну запобіжного заходу, окрім цього він просив долучити до матеріалів та розглянути дві заяви щодо взяття підозрюваної на поруки.

Особи, які виявили бажання взяти підозрювану на поруки повідомили, що є очільниками організацій, які займаються благодійною діяльністю. З підозрюваною кілька разів зустрічались у м.Київ, вважають її порядною людиною, яка має широке коло знайомих та допомагала вирішувати певні питання пов’язані з діяльністю їх організацій, знайомі з останньою понад рік.

Підозрювана у судовому засіданні провину не визнавала, наполягала на упередженому ставленні до неї з боку правоохоронних органів.

За результатами розгляду, слідчий суддя Галина Подзігун, ухвалила частково задовольнити клопотання слідчого та продовжити щодо підозрюваної строки тримання під вартою до 02.12.2021 року, з можливістю внесення застави у сумі 3 млн гривень.

Також продовжено строки дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою, з можливістю внесення застави у сумі 3 млн гривень, ще одному фігуранту зазначеного провадження.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва