flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід мешканцю Києва, підозрюваному в отриманні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення щодо призначення голови Миколаївської ОДА

01 жовтня 2021, 17:57

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Галиною Подзігун обрано міру запобіжного заходу 23-річному мешканцю м.Києва, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.28 ч.3 ст.369-2 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний, за попередньою змовою з іншими особами, вирішили підшукати бажаючого працевлаштуватись на посаді голови Миколаївської ОДА за отримання неправомірної вигоди за вплив на посадових осіб Офісу Президента України.

04.03.2021 року, його спільниця, дізнавшись, що громадянин Г. має бажання очолити Миколаївську ОДА, повідомила йому про можливість впливу на посадових осіб Офісу Президента України, з метою призначення останнього на зазначену посаду. За вирішення цього питання вона запропонувала громадянину Г. надати їй неправомірну вигоду у сумі 600 тис доларів США.

05.03.2021 року спільниця підозрюваного, громадянка П., повідомила про необхідність отримання завдатку у сумі 10 тис грн., який їй було передано того ж дня.

10.08.2021 року, громадянин Г., який діяв під контролем правоохоронних органів передав першу частину неправомірної вигоди у сумі 200 тис доларів ще одному спільнику підозрюваного, після чого його було затримано в порядку ст.208 КПК України.

За таких обставин, відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний, діючи за попередньою змовою з двома іншими особами вимагали та отримали від громадянина Г. неправомірну вигоду у сумі 5 370 000 грн.

Його дії кваліфіковано, як одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Підозрюваний свою провину не визнав, просив обрати запобіжний захід у виді домашнього арешту в певний час доби.

За результатами розгляду, слідчий суддя Галина Подзігун, ухвалила обрати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 3 млн гривень.

 

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва