flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочато судовий розгляд справи щодо посібництва в розповсюдженні матеріалів з публічними закликами до повалення конституційного ладу України

30 вересня 2021, 15:26

У провадженні судді Центрального районного суду м.Миколаєва Оксани Мамаєвої перебуває обвинувальний акт стосовно 44-річного місцевого мешканця, обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбачного ч.5 ст.27, ч.2 ст.109 КК України (посібництво в розповсюдженні матеріалів з публічними закликами  до повалення конституційного ладу України).

Відповідно до обвинувального акту, у 2014 році чоловік створив у соціальній мережі «Однокласники» групу, в який він був наділений правами адміністратора, тобто міг публікувати, видаляти публікації, що розміщують учасники групи, створювати теми для обговорення, блокувати учасників групи.

Водночас, маючі повноваження адміністратора та, відповідно до обвинувального акту, свідомо нехтуючи ними, він своїми діями сприяв певним учасникам групи здійснювати розміщення публічних закликів, що спрямовані на повалення конституційного ладу в Україні. Загальна кількість учасників зазначеної групи складає близько 60 тис осіб.

У судовому засіданні обвинувачений свою провину визнав в повному обсязі, обставини викладені в обвинувальному акті не оспорював.

За такого, прокурор заявив клопотання про спрощений порядок судового розгляду, яке було задоволено.

Наразі, за клопотанням прокурора, у засіданні оголошено перерву до 16.00 год 12.10.2021 року.

 

Довідково: санкція ч.2 ст.109 КК України, передбачає покарання у виді  обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва