flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено вирок чоловіку, обвинуваченому в умисному вбивстві двох осіб

27 вересня 2021, 14:27

Сьогодні, 27 вересня, у Центральному районному суді м.Миколаєва проголошено вирок 57-річному громадянину Н., обвинуваченому у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст.185, ч. 1 ст. 115, п. п.9, 13 ч.2 ст. 115 КК України.

У судове засідання з проголошення вироку прибула захисник, конвоєм було доставлено обвинуваченого. Натомість не з’явився прокурор, причину неявки суду не повідомив.

Судовий розгляд зазначеного провадження здійснювався колегією суддів у складі Оксани Мамаєвої, Дмитра Тішка, під головуванням судді Катерини Лагоди.

У ході розгляду судом встановлено, що ввечері 05.09.2020 року громадянин Н. прибув до домоволодіння по вул.Поштовій в м.Миколаєві, яке орендували двоє його знайомих. Один з них, громадянин Б., запропонував обвинуваченому вчинити крадіжку та подальший продаж металевих виробів та купити на отримані кошти наркотичні засоби, на що останній погодився.

Після чого вони вжили наркотичні засоби та пішли в напрямку домоволодінь з городами, розташованих по вул.Поштовій поблизу р.Південний Буг. Близько 02.00 – 03.00 год, 06.09.2020 року, в них виник конфлікт, в ході якого обвинувачений наніс кілька ударів металевим ломом в область голови своєму знайомому. Від отриманих поранень останній помер. Після цього, громадянин Н. затягнув його тіло до р.Південний Буг, таким чином, щоб обличчя перебувало у воді та залишив місце вчинення кримінального правопорушення.

Близько 04.00 год, обвинувачений повернувся до вищезазначеного будинку та усвідомлюючи, що інший знайомий, який залишився у домоволодінні, є свідком того, що вони з громадянином Б. пішли разом у пошуках металевих виробів, з метою приховування умисного вбивства останнього, наніс зазначеній особі кілька ударом ломом в область голови, після чого почав душити дротом. Останній помер, зокрема, від механічної асфіксії.

В подальшому, обвинувачений забрав мобільний телефон вбитого та залишив місце події.

За результатами розгляду, суд дійшов висновку про доведеність вини обвинуваченого, що підтверджується його власними показами, висновками експертиз, відомостями про обставини вчинення кримінального правопорушення, на які вказував обвинувачений у ході слідчого експерименту, іншими дослідженими під час судового слідства письмовими доказами.

За результатами розгляду, суд ухвалив визнати громадянина Н. винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст.185, ч. 1 ст. 115, п. п.9, 13 ч.2 ст. 115 КК України та призначити йому покарання, за сукупністю вчинених злочинів, у виді 12 років позбавлення волі.

Окрім цього, суд ухвалив стягнути з останнього на користь держави процесуальні витрати на проведення відповідних експертиз у кримінальному провадженні на суму 45 739 гривень.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва