flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулись судові дебати у справі за обвинуваченням 57-річного чоловіка, зокрема, у подвійному вбивстві

23 вересня 2021, 17:54

У Центральному районному суді завершено судовий розгляд обвинувального акту відносно 57-річного громадянина Н., обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст.185, ч. 1 ст. 115, п. п.9, 13 ч.2 ст. 115 КК України.

Судовий розгляд зазначеного провадження здійснюється колегією суддів у складі Оксани Мамаєвої, Дмитра Тішка, під головуванням судді Катерини Лагоди.

Нагадаємо, відповідно до обвинувального акту, 06.09.2020 року, громадянин Н., після вживання наркотичних засобів разом із своїм знайомим громадянином Б., вирушили по вул.Поштовій у м.Миколаєві, з метою пошуку металевих виробів. Близько 02.00 год. в них виник конфлікт, у ході якого обвинувачений наніс знайомому кілька ударів металевим ломом в область голові. Від отриманих поранень останній помер. Після цього, обвинувачений затягнув його тіло до р.Південний Буг та залишив місце вчинення кримінального правопорушення.

За кілька годин обвинувачений повернувся до домоволодіння, звідки вони пішли з громадянином Б., наніс кілька ударів вищевказаним металевим ломом в область голови та затягнув дріт на шиї особі, яка була свідком того, що обвинувачений разом з громадянином Б. йшли в пошуках металевих виробів. Останній помер, зокрема, від механічної асфіксії.

В подальшому, обвинувачений забрав мобільний телефон вбитого та залишив місце події.

Наразі судове слідство завершено, суд перейшов до дебатів.

Прокурор зазначав, що вина обвинуваченого повністю доведена дослідженими у ході розгляду доказами та просив суд призначити покарання, за сукупністю вчинених злочинів, у виді 12 років позбавлення волі.

Обвинувачений свою провину визнав, щиро каявся у скоєному.

Захисник підкреслила, що міра покарання, запропонована прокурором, є справедливою і відповідає тяжкості і обставинам інкримінованих обвинуваченому кримінальних правопорушень.

Під час проголошення останнього слова, обвинувачений провину визнавав, каявся у скоєному, просив суд не призначати йому занадто суворе покарання.

Наразі суд видалився до нарадчої кімнати для ухвалення вироку.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва