flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд продовжив строки тримання під вартою 17-річному підозрюваному у вчиненні умисного вбивства за допомогою вогнепальної зброї

22 червня 2021, 16:09

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Дмитром Тішком розглянуто клопотання про продовження строків тримання під вартою щодо 17-річного місцевого мешканця, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство).

Відповідно до матеріалів клопотання, 15.04.2021 року, близько 23.00 год, підозрюваний в дворі житлового будинку по вул.Декабристів у м.Миколаєві, очікував на приїзд 38-річного Ш., який раніше притягався до кримінальної відповідальності, з яким у підозрюваного були давні неприязні відносини.

Коли громадянин Ш. приїхав та вийшов з машини, підозрюваний достав пістолет, невстановленої марки та здійснив у бік чоловіка, який почав бігти від підозрюваного в бік під’їзду свого будинку не менше чотирьох пострілів.

Внаслідок отриманих вогнепальних поранень чоловік помер, підозрюваний з місця скоєння кримінального правопорушення зник.

Прокурор просив суд продовжити строки тримання під вартою щодо підозрюваного, наполягаючи, що ризики, встановлені під час обрання запобіжного заходу не зникли та не зменшились.

Захисник та підозрюваний заперечували проти задоволення клопотання.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання слідчий суддя Дмитро Тішко ухвалив продовжити строк дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою без права внесення застави до 18.08.2021 року.

Окрім цього, слідчим суддею задоволено клопотання про продовження строків досудового розслідування у зазначеному кримінальному провадженні.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва