flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд продовжив строки тримання під вартою підозрюваному, зокрема, у вимаганні та незаконному поводженні зі зброєю

09 червня 2021, 18:15

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Дмитром Тішком розглянуто клопотання слідчого про продовження строків запобіжного заходу 32-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.255-1, ч.2 ст.189 КК України та ч.1 ст.263 КК України.

Нагадаємо, відповідно до матеріалів клопотання, останній у січні 2021 року, за попередньою змовою з іншою собою вимагали, з погрозами вчинення насильства, у двох місцевих мешканців повернення неіснуючого боргу у сумі 36 тисяч доларів США.

Прокурор просив про продовження раніше обраного строку запобіжного заходу у виді тримання під вартою ще на 9 діб, а саме до 18.06.2021 року, оскільки для завершення досудового розслідування необхідно виконати вимоги ст.290 КПК України та скерувати обвинувальний акт до суду.

Захисник заперечував проти задоволення клопотання.

Підозрюваний просив змінити запобіжний захід на такий, що не передбачає тримання під вартою. Зазначав, що в умовах СІЗО в нього погіршився стан здоров’я. Винним у вчиненні вимагання себе не визнав.

Дослідивши матеріали клопотання та заслухавши думки сторін, слідчий суддя Дмитро Тішко ухвалив продовжити строки тримання під вартою щодо підозрюваного на строк вказаний у клопотанні.

Окрім цього, слідчим суддею, продовжено строк дії покладених на обов’язків на іншого фігуранта зазначеного провадження.

 

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва