flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд продовжив строки тримання під вартою підозрюваному, зокрема, у підпалі будівельного супермаркету

28 травня 2021, 15:07

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Дмитром Тішком продовжено строки тримання під вартою 38-річному мешканцю м.Первомайськ, підозрюваному у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.15, п.1 ч.2 ст.115, ч.2 ст.194 КК України.

Нагадаємо, відповідно до матеріалів справи, 02.02.2021 року, близько 12.30 год, підозрюваний прибув до ТК «Епіцентр», що розташований у м. Первомайськ. Перебуваючи у відділі лакофарбових матеріалів, він взяв з полиці пляшку легкозаймистого розчинника, облив ним коробки з цим засобом, після чого підпалив пляшку та кинув її на полицю, через що виникла пожежа.

Внаслідок дій підозрюваного, вогнем було знищено близько 4 000 км.м площі приміщення торгівельного комплексу та товар, який там знаходився.

На виході з магазину, відповідно матеріалів клопотання, останній наніс сокирою тілесні ушкодження трьом співробітникам служби охорони комплексу, які намагались його затримати.

Захисник та підозрюваний не заперечували проти продовження строків тримання під вартою.

У ході розгляду клопотання, окрім іншого, було досліджено висновок КП «Дніпропетровська багатопрофільна клінічна лікарня з надання психіатричної допомоги» Дніпропетровської облради, куди відповідно до ухвали слідчого судді було направлено підозрюваного для проведення комісійної стаціонарної комплексної судової психолого-психіатричної експертизи.

Відповідно до зазначеного висновку, підозрюваний страждає на психічне захворювання. Щодо нього рекомендовано застосування примусового заходу медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги з суровим наглядом.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва