flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судове засідання з розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу депутату Баштанської районної Ради, підозрюваному, зокрема, у замаху на вбивство двох осіб, відкладено через його неявку

26 травня 2021, 17:10

У провадженні судді Центрального районного суду м.Миколаєва Дмитра Тішка перебуває клопотання про обрання міри запобіжного заходу депутату Баштанської районної Ради, підозрюваному у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.15, п.п.1,12 ч.2 ст.115, ч.1 ст.263, ч.1 ст.263-1 КК України (закінчений замах на вбивство двох осіб, носіння і зберігання зброї без передбаченого законом дозволу, незаконна переробка вогнепальної зброї).

Відповідно до матеріалів справи, 13.05.2021 року, на сільськогосподарських угіддях поблизу с.Новоінгулка, Миколаївського району стався конфлікт між двома групами людей, який завершився стріляниною з вогнепальної зброї.

У ході конфлікту, депутат застосував проти опонентів карабін «Форт-201», в конструкцію якого було внесено зміни, які дозволяли здійснювати постріли автоматичними чергами. Внаслідок його дій, відповідно до матеріалів клопотання, 30-річний учасник конфлікту отримав вогнепальне поранення, яке за ступенем небезпеки для життя відноситься до категорії тяжких тілесних ушкоджень.

У судове засідання з розгляду клопотання не з’явився підозрюваний, який був належним чином повідомлений про час та місце розгляду. Клопотань або заяв щодо неможливості прибуття від підозрюваного на адресу суду не надходило.

Захисник повідомила, що підозрюваний в телефонному режимі проінформував її, що перебуває в іншій області, куди він возив на медичне обстеження свою родичку.

Будь-яких документів, що підтверджують цей факт надано не було.

З огляду на те, що участь підозрюваного у розгляді зазначеного клопотання є обов’язковою, слідчий суддя Дмитро Тішко ухвалив відкласти судове засідання, наголосивши, що зазначена причина неявки, на думку суду, не є поважною.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва