flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід жінці, підозрюваній у вбивстві своєї новонародженої дитини

07 травня 2021, 15:44

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Іваном Дірком задоволено клопотання слідчого, про обрання міри запобіжного заходу 28-річній місцевій мешканці.

Відповідно до матеріалів клопотання, остання 02.05.2021 року, перебуваючи у стані вагітності, самостійно, без медичної допомоги народила дитину, знаходячись за місцем свого мешкання у квартирі по вул. Архітектора Старова у м.Миколаєві.

Після цього, перебуваючи в стані емоційної напруги, діючи з умислом на позбавлення життя новонародженої дитини, загорнула її у рушник та поклала вниз обличчям у дитячу ванночку і накрила зверху купою одягу, чим позбавила останню можливості дихати. Смерть дитини настала внаслідок механічної асфіксії.

Дії жінки органом досудового розслідування кваліфіковано за ст.117 КК України (умисне вбивство матір'ю своєї новонародженої дитини під час пологів або відразу після пологів). Санкція зазначеної статті передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Прокурор у судовому засіданні просив обрати запобіжний захід у виді особистого зобов’язання, наводячи у якості ризику можливість підозрюваної переховуватись від слідства. Також зазначив, що кримінальне правопорушення, у вчиненні якого підозрюється жінка є нетяжким злочином.

Підозрювана повідомила, що має на утриманні п’ять дітей, віком від 2 до 6 років, умислу на позбавлення життя новонародженої дитини не мала, визнавала провину та каялась у скоєному. Проти задоволення клопотання не заперечувала.

Захисник підтримала позицію своєї підзахисної.

За результатами розгляду, слідчий суддя ухвалив задовольнити клопотання та обрати запобіжний захід у виді особистого зобов’язання, з покладенням обов’язків: з’являтись за викликами прокурора, слідчого або суду, не виїжджати за межі м.Миколаєва, повідомляти про зміну місця мешкання та засобів зв’язку.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва