flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд продовжив строки тримання під вартою підозрюваному у скоєнні ДТП зі смертельними наслідками

22 квітня 2021, 11:10

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Світланою Скрипченко, розглянуто клопотання про продовження строків запобіжного заходу у виді тримання під вартою 31-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України.

Нагадаємо, 05.12.2020 року, на перехресті пр.Богоявленського та вул.Південна у м.Миколаєві сталася дорожньо-транспортна пригода за участі автомобілів «Toyota Land Cruiser 200» та «ВАЗ 2105», внаслідок якої водій автомобіля «ВАЗ» загинув. Відповідно до матеріалів клопотання автомобіль «Toyota Land Cruiser 200» рухався зі швидкістю 202 км/год, підозрюваний керував ним, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння.

В обґрунтування клопотання про продовження строків прокурор зазначав, що існуючі ризики переховування від слідства, з урахуванням тяжкості покарання, яке загрожує підозрюваному у разі доведення його вини, впливу на свідків, з метою схилення їх до дачі показів, які б виправдовували його та перешкоджання провадженню іншим чином, не зникли. Окрім цього, прокурор зазначав, що підозрюваний не має міцних соціальних зв’язків, тривалий час не з’являвся на виклики слідчого.

Захисник заперечив проти задоволення клопотання, аргументуючи це тим, що ризики є надуманими, стороною обвинувачення не доведено, що інший запобіжний захід не забезпечить належну процесуальну поведінку підозрюваного. Окрім цього зазначав, що сторона обвинувачення штучно створює докази винуватості його клієнта. Просив обрати запобіжний захід у виді домашнього арешту із забороною залишати приміщення у нічний час доби.

Підозрюваний підтримав думку свого захисника.

З урахуванням досліджених у ході розгляду долучених до клопотання письмових доказів та позиції сторін, слідчий суддя Світлана Скрипченко ухвалила продовжити строки тримання під вартою щодо підозрюваного до 18.06.2021 року.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва