flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Постановлено вирок чоловіку, який під час затримання за вчинення хуліганських дій, пошкодив патрульний автомобіль

20 квітня 2021, 13:30

Суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Сергієм Медюком постановлено вирок 35-річному місцевому мешканцю, обвинуваченому у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.296 та ч.1 ст.125 КК України.

Зазначимо, що чоловік раніше притягався до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів, хуліганство, кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів та незаконне поводження зі зброєю.

У ході розгляду зазначеного кримінального провадження судом встановлено, що 04.06.2018 року обвинувачений проїжджав на велосипеді по вул.Привільна у м.Миколаєві та побачив свою 54-річну знайому, з якою в них були неприязні відносини. Він під’їхав, перегородив їй дорогу та у ході виниклого конфлікту наніс їй удар в області обличчя, чим спричинив тілесні ушкодження, які відносяться до категорії легких.

Окрім цього, 28.05.2019 року, в обвинуваченого виник конфлікт з продавцями одного з магазинів, що розташований по вул.Привільна. У ході конфлікту, він нецензурно висловлювався, одночасно розкидав товар, який знаходився на вітрині.

Після того, як покупець, який перебував у магазині зробив йому зауваження, він схопив з вітрини стакан з гарячим напоєм та виплеснув його вміст покупцю в обличчя, чим спричинив йому тілесні ушкодження у вигляді опіків. Після цього у них виник фізичний конфлікт, в ході якого обвинувачений запропонував вийти на вулицю.

На вулиці обвинувачений зайшов за ріг магазину, дістав з кущів предмет схожий на сокиру та побіг в сторону чоловіка. Останній забіг до магазину, двері якого після цього було зачинено на ключ.

В подальшому обвинувачений почав нецензурно висловлюватись на адресу співробітників патрульної поліції, які прибули на виклик та чинити їм опір. Коли йому одягнули кайданки та посадили на заднє сидіння патрульного автомобіля, він наніс удар головою у скло дверцят автівки та розбив його.

Обвинувачений свою провину у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.296 та ч.1 ст.125 КК України не визнавав, також заперечив проти задоволення цивільного позову Департаменту патрульної поліції Національної поліції України про відшкодування матеріальної шкоди, завданої внаслідок пошкодження патрульного автомобіля.

Водночас, провина обвинуваченого підтверджується і доводиться дослідженими у ході розгляду письмовими доказами та показами свідків і потерпілих.

За результатами розгляду, суд вирішив визнати чоловіка винним у вчиненні зазначених кримінальних правопорушень та призначати йому покарання у виді чотирьох років позбавлення волі.

Окрім цього, суд задовольнив позов Департаменту патрульної поліції Національної поліції України про відшкодування матеріальних збитків, завданих внаслідок дій обвинуваченого і постановив стягнути з останнього 4579 грн.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва