flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд продовжив строки тримання під вартою підозрюваному у вимаганні та незаконному поводженні зі зброєю

15 квітня 2021, 17:14

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Галиною Подзігун розглянуто клопотання про продовження строків тримання під вартою 31-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вимаганні та незаконному поводженні зі зброєю.

На початку засідання прокурор клопотав про долучення до матеріалів справи нового повідомлення про підозру, зокрема дії чоловіка наразі кваліфікуються за ч.2 ст.189 КК України та ч.1 ст.263 КК України.

Нагадаємо, відповідно до матеріалів клопотання, останній у січні 2021 року, за попередньою змовою з іншою собою вимагали, з погрозами вчинення насильства, у двох місцевих мешканців повернення неіснуючого боргу у сумі 36 тисяч доларів США.

В обґрунтування клопотання про продовження строків прокурор зазначав, що існуючі ризики не зникли, а інший запобіжний захід не забезпечить належну процесуальну поведінку підозрюваного.

Захисник зазначав, що тримання під вартою, занадто суровий запобіжний захід для його підзахисного та просив суд обрати інший.

Підозрюваний свою провину не визнав, зазначав, що нічого не вимагав в потерпілих. Наявність в нього зброї, яку було вилучено у ході затримання, зокрема пістолет ТТ, пояснив тим, що забрав її у підлітків, оскільки побоювався, що вони можуть собі зашкодити. Зазначену зброю, за словами підозрюваного, він планував передати співробітникам поліції. Просив суд не продовжувати щодо нього строки тримання під вартою.

За результатами розгляду, слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила продовжити строк тримання під вартою щодо підозрюваного до 15.06.2021 року без визначення розміру застави.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва