flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд продовжив строк тримання під вартою підозрюваному, зокрема у підпалі будівельного супермаркету

01 квітня 2021, 10:03

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Дмитром Тішком розглянуто клопотання про продовження строків тримання під вартою 38-річному мешканцю м.Первомайськ, підозрюваному у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.194, ч.2 ст.15, п.1 ч.2 ст.115 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, 02.02.2021 року, близько 12.30 год, підозрюваний прибув до ТК «Епіцентр», що розташований у м. Первомайськ. Перебуваючи у відділі лакофарбових матеріалів, він взяв з полиці пляшку легкозаймистого розчинника, облив ним коробки з цим засобом, після чого підпалив пляшку та кинув її полицю, через що виникла пожежа.

Внаслідок дій підозрюваного, вогнем було знищено близько 4 000 км.м площі приміщення торгівельного комплексу та товар, який там знаходився.

На виході з магазину, відповідно матеріалів клопотання, останній наніс сокирою тілесні ушкодження трьом співробітникам служби охорони комплексу, які намагались його затримати.

В обґрунтування клопотання прокурор наводив ризики, переховування від слідства та суду, знищення речей чи документів, що мають значення у цьому провадженні, впливу на потерпілих та свідків, перешкоджання провадженню іншим чином.

Захисник та підозрюваний не заперечували проти продовження строків тримання під вартою.

За результатами розгляду, слідчий суддя Дмитро Тішко ухвалив продовжити строки тримання під вартою щодо підозрюваного.

Окрім цього, судом задоволено клопотання слідчого про направлення підозрюваного до КП "Дніпропетровська багатопрофільна клінічна лікарня з надання психіатричної допомоги" Дніпропетровської облради для проведення комісійної стаціонарної комплексної судової психолого-психіатричної експертизи строком до 28.05.2021 року.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва