flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловіку, який відкрито викрав мобільний телефон у жінки, призначено покарання у виді громадських робіт

24 лютого 2021, 17:37

У Центральному районному суді м.Миколаєва постановлено вирок 25-річному чоловіку, обвинуваченому у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.186 КК України (відкрите викрадення чужого майна (грабіж).

Судовий розгляд зазначеного провадження здійснювався під головуванням судді Світлани Гречаної.

Судом встановлено, що 13.05.2020 року, близько 13.40 год, коли обвинувачений перебував поблизу будинку за адресою пр.Центральний, 183, до нього звернулась жінка, яка попросила допомогти налаштувати їй з’єднання мережі Інтернет на телефоні, на що останній погодився. Коли потерпіла передала чоловіку свій телефон, він втік з місця події, розпорядившись, в подальшому зазначеним майном на власний розсуд. Своїми діями він спричинив потерпілій майнову шкоду на суму близько двох тисяч гривень.

У судовому засіданні, обвинувачений в повному обсязі визнав свою провину, каявся у вчиненому, пояснював свої дії складним матеріальним становищем.

При призначенні покарання судом враховано характер вчинення злочину, особу обвинуваченого, який є раніше не судимим, обставини, що пом’якшують покарання, зокрема щире каяття і визнання своєї провини, та обтяжують його.

За результатами розгляду, суд постановив визнати чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.186 КК України та призначити йому покарання у виді двохсот годин громадських робіт.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва