flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ректор миколаївського університету систематично не з’являється у судові засідання з розгляду протоколів про вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією, складених щодо нього

09 лютого 2021, 12:53

Суддя Центрального районного суду м.Миколаєва Сергій Медюк був змушений вчергове оголосити перерву у судовому засіданні з розгляду адміністративних протоколів, складених щодо ректора одного з миколаївський університетів через його неявку.

Стосовно ректора було складено і надіслано до суду низку протоколів, які було об’єднано в одне провадження, про вчинення адміністративних правопорушень пов’язаних з корупцією з правовою кваліфікацією за ч.1, 2 ст.172-7 КУпАП (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

За період з дня надходження зазначених протоколів до суду було призначено кілька засідань з розгляду зазначеної справи, з яких очильник університету з’явився лише в одне. При цьому, йому надсилались відповідні виклики, про дати і час розгляду був обізнаний його захисник.

Незважаючи на викладені обставини, прокурор у судовому засіданні клопотав про чергове оголошення перерви та призначення нового часу та дати судового засідання, зазначаючи, що не вбачає необхідності у застосуванні примусового приводу.

Зазначимо, що з моменту надходження протоколів до суду пройшло вже понад два місяці, за весь цей час суд не зміг розпочати розгляд зазначеного провадження по суті.

Наступне засідання у даному провадженні призначене на 11.00 год 12.02.2021 року.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва