flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулось перше засідання по суті у справі щодо жінки, обвинуваченої у вбивстві своєї новонародженої дитини

25 січня 2021, 14:16

 

У Центральному районному суді м.Миколаєва розпочався судовий розгляд обвинувального акту щодо 43-річної жінки, обвинувачуваної у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п.2 ч.2 ст.115 КК України (умисне вбивство малолітньої дитини).

 

Зазначене провадження розглядається колегією суддів у складі Галини Подзігун, Івана Дірка, під головуванням Оксани Мамаєвої.

 

У ході засідання прокурор оголосив обвинувальний акт, відповідно до якого жінка, народила дитину в своїй оселі, що не опалювалась та лишила його в зазначеній будівлі, сподіваючись, що внаслідок переохолодження останній помре. За кілька годин обвинувачена, повернулась та переконавшись, що дитина не померла, винесла немовля на вулицю. В результаті цих дій, внаслідок переохолодження, настала смерть дитини. Подія мала місце 18 грудня 2019 року.

Сама обвинувачена провину визначала частково, вона підтвердила, що смерть дитини настала внаслідок її дій, проте заперечила наявність умислу на вбивство останнього.

Судом встановлено порядок дослідження доказів по справі, зокрема – дослідження письмових доказів, допит потерпілого, свідків та обвинуваченого.

Окрім цього, суд задовольнив клопотання прокурора та продовжив щодо обвинуваченої строк дії запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту до 22.03.2021 року.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва