flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваному, зокрема, в умисному вбивстві, який понад 10 років переховувався від слідства продовжено строки тримання під вартою

11 січня 2021, 14:56

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Сергієм Медюком розглянуто клопотання про продовження строків тримання під вартою щодо 49-річного мешканця м.Дніпра, підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст 15, п.п. 5, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115; п.п. 6, 12, 13, ч. 2 ст. 115; ч. 1 ст. 263 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, 02.11.2007 року, підозрюваний разом з двома іншими особами, знаходячись у м.Первомайську, підклали саморобний вибуховий пристрій до автомобіля «Range Rover», який належав громадянину Л., намагаючись шляхом підриву скоїти його умисне вбивство, проте з незалежних від них обставин не змогли досягти своєї мети.

07.11.2007 року у м.Первомайську, Миколаївської області, підозрюваний із зазначеними особами, використовуючи пістолет-кулемет ППШ-41, спричинили громадянину Л. тілесні ушкодження у виді вогнепального поранення, внаслідок якого останній помер на місці події.

Підозрюваний тривалий час переховувався від органів досудового розслідування, 20.11.2020 року його було затримано у м.Дніпро.

22.11.2020 року ухвалою слідчого судді Центрального районного суду м.Миколаєва йому було обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, яку суд апеляційної інстанції лишив без змін.

В обґрунтування клопотання про продовження строків тримання під вартою прокурор зазначав, що для завершення досудового розслідування необхідно виконати низку процесуальних дій, наявні ризики не зникли, а будь-який інший запобіжний захід не забезпечить належну процесуальну поведінку підозрюваного.

Підозрюваний заперечив проти підозри, повідомив, що не був обізнаний про те, що його було оголошено у розшук, просив змінити запобіжний захід на такий, що не пов'язаний з триманням під вартою.

Захисник заперечила проти задоволення клопотання, зазначила, що вагомі докази причетності її підзахисного до вчинення зазначеного кримінального правопорушення відсутні, ризики не доведені та необґрунтовані і просила змінити запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Сергій Медюк ухвалив продовжити строки тримання під вартою щодо підозрюваного до 10.03.2021 року.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва