flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід водію, підозрюваному у смертельному наїзді на чоловіка, який перетинав дорогу пішохідним переходом

22 грудня 2020, 17:50

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Галиною Подзігун обрано міру запобіжного заходу 30-річному мешканцю Березанського району, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, 19.12.2020 року в темний час доби, підозрюваний, який рухався на своєму автомобілі ВАЗ-21104 автодорогою М-14, в межах с.Нечаяне виїхав, в порушення вимог ПДД, на смугу зустрічного руху та здійснив наїзд на чоловіка, який перетинав дорогу по нерегульованому пішохідному переходу.

Внаслідок отриманих травм останній помер в кареті швидкої медичної допомоги.

Також прокурор зазначав, що автомобіль підозрюваного рухався зі швидкість близько 60-70 км/год, всупереч встановленому в межах населеного пункту обмеженню у 50 км/год.

В обґрунтування клопотання, прокурор назвав ризики переховування від слідства та суду, незаконного впливу на свідків, перешкоджання провадженню іншим чином.

Захисник заперечив проти задоволення клопотання, зазначивши, що наведені ризики необґрунтовані та просив обрати запобіжний захід у виді домашнього арешту у нічний час доби або особистого зобов’язання.

Підозрюваний свою провину визнав та повідомив, що не помітив пішохода, який перетинав дорогу.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила обрати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою до 14.02.2021 року без можливості внесення застави.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва