flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У справі Миколи Романчука суд повторно допитає одного зі свідків

17 грудня 2020, 16:34

У Центральному районному суді м.Миколаєва відбулось судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації Миколи Романчука у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368 КК України.

Зазначене провадження розглядається колегією суддів у складі Володимира Алєйнікова, Івана Дірка під головуванням судді Світлани Скрипченко.

Нагадаємо, екс-посадовець обвинувачується в отриманні неправомірної вигоди від керівника ТОВ «Е.» громадянина Г. за сприяння в отриманні спецдозволу на користування надрами, необхідних висновків і погоджень, а також в подальшому неперешкоджанні господарській діяльності товариства. Подія мала місце у червні 2016 року.

У судове засідання не з’явився свідок сторони обвинувачення, допит якого було розпочато у судовому засіданні, що відбулось 26.11.2020 року і, за клопотанням прокурора, мало бути продовжено. В зазначеного свідка, відповідно до обвинувального акту, Микола Романчук вимагав неправомірну вигоду.

Прокурор пояснив, що представник свідка Г. має підтверджений діагноз захворювання на COVID-19 і перебуває на лікуванні, сам свідок знаходиться на самоізоляції.

Окрім цього, прокурор заявив клопотання про повторний допит трьох свідків, зазначивши, що їхні покази не в повній мірі узгоджуються з дослідженими письмовими доказами по справі та неузгоджуються з показами свідка Г.

Зазначене клопотання задоволено частково, суд ухвалив допитати повторно одного зі свідків перерахованих в клопотанні прокурора, який на той час був помічником Миколи Романчука.

Наразі у засіданні оголошено перерву до 10.00 год 13.01.2021 року.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва