flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід, підозрюваному у незаконному заволодінні автомобілем «Таврія»

18 листопада 2020, 17:23

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Сергієм Медюком обрано міру запобіжного заходу 24-х річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.289 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, 16.11.2020 року, близько 01.00 год, підозрюваний, перебуваючи на вул.Потьомкінській у м.Миколаєва, з метою незаконного заволодіння автотранспортом, проник до салону автомобіля ЗАЗ 110247 та сів за кермо водія. Після чого, шляхом зняття автомобіля з передачі, почав рух назад та зіштовхнувся з запаркованим поруч автомобілем. Останнього було затримано на місці свідками події.

Прокурор в обґрунтування клопотання зазначала, що підозрюваний може переховуватись від слідства та суду, впливати на свідків та потерпілу, вчинити інше кримінальне правопорушення, перешкоджати провадженню іншим чином.

Підозрюваний визнав той факт, що він сів за кермо автомобіля, який йому не належить, проте заперечував умисел на незаконне заволодіння ним. Пояснив, що проник до автомобілю з хуліганських мотивів, оскільки перебував в стані алкогольного сп’яніння, зазначив, що вийшов з автівки та намагався її зупинити, коли вона покотилась назад.

Захисник заперечив проти задоволення клопотання, зазначив, що у його клієнта не було умислу на незаконне заволодіння автомобілем, про що свідчать, зокрема, його дії - він вмикав та вимикав габаритні вогні, звуковий сигнал, у нього не було будь-яких предметів, які б дозволили йому завести двигун без ключа запалювання. Окрім цього, автомобіль був обмежений в просторі, що значно ускладнювало або ж унеможливлювало його виїзд з двору.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Сергій Медюк ухвалив обрати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді домашнього арешту з 19.00 год по 07.00 год до 13.01.20201 року.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва