flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід співробітнику АТ «Миколаївобленерго», підозрюваному у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди

31 жовтня 2020, 11:05

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Галиною Подзігун обрано міру запобіжного заходу інспектору однієї з філій АТ «Миколаївобленерго», підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, 19.10.2020 року, підозрюваним, у ході огляду електролічильника, було виявлено порушення. За даним фактом було складено відповідний акт.

Після чого, відповідно до матеріалів, підозрюваний запропонував місцевій мешканці, за заявою якої здійснювався огляд електролічильника, надати йому неправомірну вигоду у сумі 10 тис гривень за накладення мінімального розміру штрафу за виявлені порушення та отримання відповідних довідок.

28.10.2020 року після передачі неправомірної вигоди у сумі 10 тис гривень інспектора було затримано в порядку ст.208 КПК України.

Прокурор в обґрунтування клопотання зазначив, що підозрюваний може переховуватись від слідства та суду, впливати на свідків та потерпілих, знищити документи, які мають значення у даному провадженні, перешкоджати іншим чином.

Захисник та підозрюваний просили відмовити у задоволенні клопотання та обрати запобіжний захід не пов'язаний з триманням під вартою

Дослідивши матеріали клопотання та заслухавши думки сторін, слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила обрати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 43 940 грн.

Окрім цього, ухвалою слідчого судді Галини Подзігун підозрюваного відсторонено від займаної посади.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва