flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У судовому засіданні з розгляду клопотання щодо громадянина Азербайджану, підозрюваного у вимаганні оголошено перерву через неявку перекладача

17 січня 2020, 15:15

У Центральному районному суді м.Миколаєва відбулось судове засідання з розгляду клопотання про обрання міри запобіжного заходу 25-річному громадянину Азербайджану, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.189 КК України (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб з погрозою заподіяння тяжких тілесних ушкоджень).

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний за попередньою змовою групою осіб вимагав у підприємця повернення неіснуючого боргу у сумі 600 тис гривень.

Судовий розгляд зазначеного клопотання здійснюється за участі перекладача, оскільки підозрюваний не розуміє українську мову.

У судовому засіданні один із захисників заявив клопотання про оголошення перерви для надання підозрюваному можливості ознайомитись з перекладом клопотання, яке з врахуванням вимог ч.2 ст.184 КПК України, було задоволено.

Після перерви у судове засідання не з’явився перекладач, який надіслав заяву, що бере участь в іншому засіданні за межами м.Миколаєва.

Заслухавши думки сторін, які зазначали, що розгляд клопотання без участі перекладача може бути порушенням права на захист підозрюваного, слідчий суддя Сергій Медюк оголосив перерву до 10.00 год 20.01.2020 року для виклику перекладача.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва