flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід громадянину Литви підозрюваному у закінченому замаху на контрабанду наркотиків

03 листопада 2020, 10:06

У Центральному районному суді м.Миколаєва розглянуто клопотання слідчого про обрання міри запобіжного заходу 34-річному громадянину республіки Литва, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15, ч.2 ст.305 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний 23.10.2020 року прибув на теритоорію України на автомобілі «BMW X5».

25-26.10.2020 року на території одного з гаражних кооперативів у м.Миколаєві у спеціально виготовлені сховища у вищевказаному автомобілі було завантажено 37 пакунків з рослинною речовиною зеленого кольору, загальною масою більше 9 тис грамів.

28.10.2020 року, підозрюваний прибув до пункту митного контролю «Яготин» Волинської митниці, де під час проведення огляду було виявлено вищезазначені пакунки.

За результатами експрес-тесту, проведеного в подальшому, було встановлено, що речовина, яка містилась в пакунках є особливо небезпечним наркотичним засобом – «канабісом».

Прокурор в обґрунтування клопотання про обрання міри запобіжного заходу зазначив, що підозрюваний може переховуватись від слідства та суду, чинити тиск на свідків, знищити речі або документи, що мають значення у даному провадженні, вчинити інше кримінальне правопорушення.

Підозрюваний визнав свою провину та просив обрати щодо нього запобіжний захід у виді домашнього арешту, його захисник також клопотав про обрання запобіжного заходу не пов’язаного з триманням під вартою.

Дослідивши матеріали клопотання та заслухавши думки сторін, слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила обрати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 175 760 грн.

Окрім цього, 31.10.2020 року, слідчим суддею Галиною Подзігун було обрано запобіжний захід ще одному фігуранту зазначеного кримінального провадження, мешканцю м.Миколаєва, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.307 КК України. Відповідно до матеріалів клопотання останній зберігав в гаражі, який перебуває в його постійному користуванні особливо небезпечний наркотичний засіб – «канабіс».

Підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 1 039 181 грн.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва