flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд продовжив строки тримання під вартою підозрюваному, зокрема, у замаху на умисне вбивство двох осіб

22 вересня 2020, 17:37

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Світланою Скрипченко розглянуто клопотання про продовження строків тримання під вартою щодо 44-річного мешканця м.Первомайськ, підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.15, ч.2 п.1 ст.115, ч.4 ст.296 КК України.

Нагадаємо, відповідно до матеріалів клопотання, 02.07.2020 року підозрюваний зателефонував колишній дружині та повідомив їй про намір вбити свою колишню тещу.

Близько 21.00 год того ж дня, останній проник на територію домоволодіння своєї колишньої дружини і тещі та наніс останній кілька ударів заздалегідь заготовленим молотком. На крики матері з будинку вийшла колишня дружина підозрюваного та намагалась завадити останньому, після чого, відповідно до матеріалів клопотання, чоловік почав наносити їй удари молотком до тих пір, поки не зламалась дерев’яна ручка. Жінкам вдалось забігти до будинку та зачинити вхідні двері.

Після цього, підозрюваний покинув територію домоволодіння та відбіг на певну відстань. В цей час до нього, з метою затримання до приїзду співробітників поліції, підішли двоє місцевих мешканців, на що підозрюваний дістав заздалегідь заготовлений ніж та почав погрожувати останнім.

Один з чоловіків дістав належну йому пневматичну зброю, направив в бік підозрюваного та висловив вимогу кинути ніж. Зазначену вимогу останній виконав. В подальшому його було затримано співробітниками поліції.

Щодо підозрюваного було застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Прокурор у ході судового засідання з розгляду клопотання про продовження строків тримання під вартою, зазначив, що досі наявні ризики переховування від слідства та суду, впливу на свідків, вчинення іншого кримінального правопорушення.

За словами підозрюваного, в нього не було умислу на вбивство колишньої тещі або дружини, конфлікт виник спонтанно, внаслідок сварки між ними.

Захисник зазначав, що кваліфікація завищена, підозра необґрунтована та просив змінити запобіжний захід на такий, що не пов'язаний з триманням під вартою.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Світлана Скрипченко ухвалила продовжити строк тримання під вартою щодо підозрюваного на 60 діб.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва