flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Центральному районному суді м. Миколаєва розглянуто позов про захист честі, гідності та ділової репутації

14 серпня 2020, 10:25

14 серпня 2020 року в Центральному районному суді м. Миколаєва судею Олександром Чулуп розглянуто позов про захист честі, гідності та ділової репутації.

Як раніше повідомлялось, 12 лютого 2020 року позивачі звернувся до суду з позовом про захист честі, гідності та ділової репутації, відповідно до якого громадський активіст у жовтні та листопаді 2019 року розмістив на своїй сторінці у мережі «Facebook» дві публікації, де, на думку позивачів, які на той момент були співробітниками УСБ України в Миколаївській області, обвинувачував їх у вчиненні корупційних дій, вимаганні, розкраданні майна, вказуючи їх імена, посади та опублікувавши фотографії. Одну з вищевказаних публікацій розмістило на своїх шпальтах місцеве Інтернет-ЗМІ.

Позивачі просили суд визнати зазначену інформацію недостовірною та зобов’язати громадського активіста та Інтернет-ЗМІ опублікувати спростування.В обґрунтуванні своїх позовних вимог зазначалось, зокрема, що позивачі не притягувались до кримінальної відповідальності, а за результатами службової перевірки викладена інформація не знайшла підтвердження.

Представник громадського активіста зазначав, що його клієнт не використовував конкретні формулювання, які б могли свідчити про обвинувачення у вчиненні кримінальних правопорушень, він оперував публіцистичними термінами та висловлював власні оціночні судження.

         Вислухавши думки учасників процесу, дослідивши надані суду докази та  надавши в нарадчій кімнаті оцінку доказам, 14 серпня 2020 року головуючий по справі суддя Олександр Чулупухвалив рішення, відповідно до якого позивачам відмовлено в задоволенні їх позовних вимог.