flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває судовий розгляд у справі щодо нанесення тілесних ушкоджень патрульному поліцейському

05 серпня 2020, 17:45

У Центральному районному суді м.Миколаєва триває судовий розгляд обвинувального акту щодо 45-річного місцевого мешканця, обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.345 КК України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків).

Відповідно до обвинувального акту, чоловік вдарив в область обличчя співробітника патрульної поліції, який забезпечував безпеку дорожнього руху на перетині вул.Нікольська та Соборна у м.Миколаєві під час проведення масштабного спортивного заходу.

Подія мала місце 04.11.2018 року.

У судовому засіданні було допитано дружину обвинуваченого, яка є свідком сторони захисту. Остання повідомила, що 04.11.2018 року, коли вони з чоловіком та дитиною перетинали вул.Нікольську та Соборну, то мало не потрапили під автомобіль, після чого зробили зауваження чоловіку у форменому одязі, який регулював рух автівок на даній ділянці.

Останній, за словами свідка, схопив її чоловіка за шию та почав його штовхати, а двоє інших осіб схопили обвинуваченого за руки. Після нетривалого конфлікту його відпустили і вони пішли у напрямку просп.Центрального. Коли вони виходили з одного з магазинів в районі перетину вул.Шевченка та Соборної її чоловіка було затримано співробітниками поліції.

Окрім цього, свої покази надав обвинувачений, який повідомив, що лише зробив зауваження регулювальнику руху, після чого той почав агресивні дії. Обвинувачений зазначив, що не висловлювався нецензурною лайкою, алкогольні напої не вживав.

Наразі, судом фактично завершено з’ясування обставин справи, окрім допиту кількох свідків сторони обвинувачення, які систематично не з’являються у судові засідання. Водночас, прокурор наполягав на їх повторному виклику до суду з метою допиту, оскільки покази свідків сторони захисту, на його думку, не відповідають фактичним обставинам справи.

Для повторного виклику зазначених свідків у засіданні оголошено перерву до 14.00 год 22.10.2020 року.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва