flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід останньому підозрюваному у незаконному позбавленні волі громадянина Польщі

29 липня 2020, 12:59

У Центральному районному суді м.Миколаєва розглянуто клопотання слідчого про обрання міри запобіжного заходу 38-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.146, ч.3 ст.289 КК України (незаконне позбавлення волі людини, незаконне заволодіння транспортним засобом).

Відповідно до матеріалів клопотання, останній діючі у складі групи з чотирьох осіб, реалізуючи свій умисел, спрямований на незаконне позбавлення волі громадянина Польщі, з метою заволодіння його майном, 25.07.2020 року, близько 14.00 , перебуваючи по вул.Московська у м.Миколаєві, шляхом застосування насильства до останнього посадили його на пасажирське сидіння належного йому автомобілю «Porshe Macan S», після чого поїхали у напрямку м.Одеса.

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрювані зав’язали очі потерпілого та наносили йому удари. На його прохання випустити його з автомобіля не реагували, мету своїх дій не пояснювали.

Того ж дня, автомобіль був зупинений співробітниками поліції поблизу с.Весняне, Миколаївського району, а підозрюваних було затримано.

У ході розгляду клопотання про обрання міри запобіжного заходу було встановлено, що прізвище та дата народження підозрюваного вказані невірно.

Прокурор зазначив, що оскільки під час затримання у підозрюваного не було документів, що посвідчують особу він, щоб ввести в оману органи досудового розслідування, надав невірні відомості стосовно анкетних даних, а слідча не мала достатньо часу, щоб встановити достовірні дані.

Підозрюваний відмовився від дачі пояснень, зазначив, що його не затримували 25.07.2020 року на трасі поблизу с.Весняне і будь-яких документів він не підписував, інших фігурантів зазначеного провадження не знає.

Захисник зазначив, що не може нічого сказати по суті клопотання про обрання запобіжного заходу, оскільки вони стосуються особи з іншими анкетними даними.

Водночас, прокурором було надано постанову про уточнення анкетних даних, відповідно до якої підозрюваний з метою уникнення відповідальності надав недостовірні відомості, вказано вірні анкетні дані зазначеної особи та зазначено, що саме їх слід враховувати при вирішенні клопотань.

Дослідивши матеріали клопотання та заслухавши думки сторін слідчий суддя Сергій Медюк ухвалив застосувати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою до 22.09.2020 року.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва