flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Постановлено вирок військовослужбовцю винному у самовільному залишенні частини

15 липня 2020, 16:02

Суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Сергієм Медюком постановлено вирок 29-річному військовослужбовцю за контрактом, обвинуваченому у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.407 КК України (самовільне залишення військової частини або місця служби, а також нез’явлення вчасно на службу без поважних причин, вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану).

Відповідно до матеріалів справи, обвинувачений залишив військову частину та перебував за місцем свого проживання у Запорізькій області, а за два тижні добровільно прибув за місцем дислокації військової частини, де приступив до виконання своїх обов’язків.

Обвинувачений визнав свою провину, у скоєному каявся, пояснив, що за усною домовленістю з керівництвом частини залишив місце дислокації за сімейними обставинами.

Прокурор просив, з урахуванням щирого каяття обвинуваченого та сприяння у розкритті зазначеного кримінального правопорушення, призначити останньому покарання у межах мінімальної санкції ч.4 ст.407 КК України з випробувальним строком.

Захисник, з урахуванням особи підозрюваного, того факту, що він є учасником ООС, за що нагороджений відзнакою Президента України, має на утриманні трьох малолітніх дітей, один з яких є інвалідом, позитивно характеризується, просив при призначенні покарання застосувати норми ст.69 КК України (призначення більш м'якого покарання, ніж передбачено законом).

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про наявність обставин, що дозволяють застосувати до обвинуваченого покарання із застосуванням ст.69 КК України.

За такого, з урахуванням ступеню суспільної небезпеки, даних про особу обвинуваченого та інших обставин справи у сукупності, суд постановив визнати військовослужбовця винним та призначити йому покарання із застосуванням ст.69 КК України у виді штрафу в розмірі 300 неоподаткованих мінімумів громадян.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва