flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд видалився до нарадчої кімнати у справі щодо вбивства на території Миколаївської міської лікарні № 1

12 травня 2020, 16:07

У Центральному районному суді м.Миколаєва триває розгляд клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру стосовно 46-річного чоловіка за ознаками вчинення суспільно-небезпечного діяння, передбаченого ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство).

Нагадаємо, відповідно до матеріалів кримінального провадження, останній, перебуваючи на території Миколаївської міської лікарні № 1 під час конфлікту з 30-річним чоловіком, наніс йому численні тілесні ушкодження, від яких той невдовзі помер у медичному закладі. Подія мала місце 10.06.2018 року.

Суд завершив з’ясування обставин справи та приступив до дебатів. Прокурор зазначала, що у ході розгляду підтверджено вчинення особою суспільно-небезпечного діяння, передбаченого ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство) та просила задовольнити клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру у виді поміщення до психіатричного закладу з суровим наглядом.

Потерпіла та її представник просили задовольнити клопотання та заявлений цивільний позов про відшкодування моральної та матеріальної шкоди у сумі 1 млн грн. та 55 тис грн. відповідно.

Захисник просив відмовити у задоволенні клопотання та закрити кримінальне провадження, посилаючись на те, що низка доказів, на його думку, є недопустимими, не доведено, що смерть загиблого у ході сутички на території лікарні чоловіка настала внаслідок дій його підзахисного.

Наразі суд видалився до нарадчої кімнати.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва