flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою підозрюваному у вимаганні та незаконному позбавленні волі

05 травня 2020, 12:58

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Галиною Подзігун розглянуто клопотання про обрання міри запобіжного заходу 43-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.189, ч.2 ст.146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини, вимагання).

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний з групою невстановлених осіб, починаючі з липня 2019 року вимагали у місцевого підприємця грошові кошти у сумі 1,5 млн гривень, а також 1 тис доларів США щомісячно.

27.04.2020 року підозрюваний зустрівся з підприємцем на автопарковці по вул.Космонавтів у м.Миколаєві та почав в грубій формі вимагати грошові кошти, після чого з групою невстановлених осіб наніс останньому кілька ударів, чим спричинив йому тілесні ушкодження.

Потім вони із застосуванням сили помістили потерпілого до автомобілю та намагались зникнути з місця вчинення кримінального правопорушення.

Обгрунтовуючи клопотання про обрання міри запобіжного заходу, у якості ризиків прокурор зазначав, що підозрюваний переховуватись від слідства та суду, чинити тиск на потерпілого, вчиняти інші кримінальні правопорушення.

Захисники заперечували проти задоволення клопотання.

Підозрюваний пояснив, що потерпілий був винен гроші підприємству, в якому він є співзасновником, проте доказів цього надано не було. Проти задоволення клопотання заперечував.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила обрати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою до 05.05.2020 року без права внесення застави.

Окрім цього, захисниками підозрюваного було подано скаргу про незаконність його затримання, у задоволенні якої було відмовлено.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва