flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сімейні конфлікти і алкоголь призвели до вбивства та тривалого строку ув’язнення

30 квітня 2020, 13:10

У Центральному районному суді м.Миколаєва постановлено вирок 44-річному, раніше засудженому за вчинення ДТП у стані алкогольного сп’яніння, чоловіку, обвинуваченому у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство).

Судовий розгляд зазначеного провадження здійснювався колегією суддів у складі Катерини Лагоди, Сергія Медюка, під головуванням Дмитра Тішка.

У ході судового розгляду встановлено, що 03.05.2017 року, обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, знаходився у будинку по вул.Піщаній у м.Миколаєві, де він проживав разом з дитиною, дружиною та її бабусею.

На грунті довготривалих неприязливих відносин з бабусею дружини в нього виникла сварка з останньою, в ході якої він штовхнув 82-річну жінку і після того, як вона впала почав наносити їй удари руками і ногами у різні частини тіла. Після того, як вона перестала чинити фізичний опір, обвинувачений здавив органи шиї останньої, чим спричинив їй ще низку тілесних ушкодженнь.

Від сукупності отриманих травм жінка померла на місці скоєння злочину.

У судовому засіданні обвинувачений пояснював, що в нього виникла сварка з зазначеною жінкою, у ході якої він її штовхнув, внаслідок чого вона впала. Він намагався підняти її та покласти на ліжко, проте вона кілька раз падала. Згодом він запанікував та подзвонив дружині, щоб вона викликала бригаду швидкої допомоги. Визнав, що на той момент перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Дослідивши матеріали справи та заслухавши покази потерпілих і свідків, суд дійшов висновку про доведеність провини чоловіка у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України та постановив призначити йому покарання у виді 12 років позбавлення волі.

На підставі ч.1 ст.71 КК України, шляхом часткового приєднання невідбутого покарання, призначеного вироком Центрального районного суду м.Миколаєва від 27.01.2016 року, суд постановив остаточно призначити чоловіку покарання у виді 13 років позбавлення волі.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва