flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Центральний районний суд м.Миколаєва інформує

16 квітня 2020, 10:58

Враховуючи інтерес громадськості до обставин обрання Галини Подзігун на посаду голови Центрального районного суду міста Миколаєва суд наголошує на такому.

07 квітня 2020 року у Центральному районному суді міста Миколаєва відбулись збори суддів, під час яких, окрім інших, було вирішене питання про обрання голови цього суду, за результатами таємного голосування головою суду була обрана Галина Подзігун.

У роботі зборів суддів взяли участь 9 з 12 суддів Центрального районного суду міста Миколаєва, що, відповідно до частини 4 статті 128 Закону України "Про судоустрій і статус суддів"  є достатнім для прийняття колективних рішень.

При цьому відповідно до частин 1 та 5 статті 128 згаданого Закону збори суддів - це зібрання суддів відповідного суду, на якому вони обговорюють питання внутрішньої діяльності цього суду та приймають колективні рішення з обговорюваних питань; відповідно до статті 127 цього ж закону збори суддів є органом суддівського самоврядування.

В свою чергу, відповідно до статті 126 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" суддівське самоврядування - самостійне колективне вирішення відповідних питань суддями. Діяльність суддівського самоврядування є однією з гарантій забезпечення незалежності суддів та має утверджувати незалежність суду, забезпечувати захист суддів від втручання в їхню діяльність.

Отже, в цьому випадку суддями Центрального районного суду міста Миколаєва колективно були вирішені питання внутрішньої діяльності цього суду, обговорення яких поза суддівським самоврядуванням діючим законодавством не передбачено.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва