flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Постановлено вирок жінці, яка повідомила про замінування сервісного центру, щоб «помститись» його працівникам

05 березня 2020, 15:20

Суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Оксаною Мамаєвою постановлено вирок 33-річнії місцевій мешканці, обвинуваченій у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності).

Судом встановлено, що на початку липня 2019 року обвинувачена надала ноутбук до одного з сервісних центрів, розташованого у центральній частині м.Миколаєва, для ремонту. Проте в узгоджений сторонами час, ноутбук останній повернуто не було.

27.07.2019 року, у жінки виник умисел на повідомлення про замінування зазначеного сервісного центру, з метою покарання його працівників.

Реалізуючи його, жінка здійснила кілька дзвінків з різних номерів мобільних операторів на лінію «102» та повідомила, що сервісний центр заміновано і незабаром станеться вибух.

У судовому засіданні, обвинувачена визнала себе винною, у скоєному щиро каялась.

З урахуванням обставин справи, а також того факту, що обвинувачена є раніше не судимою, має на утриманні двох малолітніх дітей віком до року та два роки, щиро кається у скоєному, суд дійшов висновку про можливість виправлення останньої без ізоляції від суспільства та постановив визнати останню винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.259 КК України та призначити їй покарання у вигляді 2 років позбавлення волі.

Згідно ст.75 КК України суд постановив звільнити жінку від відбування покарання з випробуванням строком на 1 рік.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва