flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Водію, який здійснив смертельний наїзд на 17-річну студентку призначено покарання у виді 7,5 років позбавлення волі

02 березня 2020, 12:42

Суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Дмитром Тішком призначено покарання у виді 7 років 6 місяців позбавлення волі 35-річному чоловіку, обвинуваченому у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України.

Судом встановлено, що 23.06.2019 року, в нічний час доби, перебуваючи в стані наркотичного сп’яніння, під впливом канабіноїдів, чоловік рухався на автомобілі «Daewoo Lanos» зі швидкістю понад 90 км/год по проспекту Героїв України у м.Миколаєві та здійснив наїзд на 17-річну дівчину, яка переходила дорогу по пішохідному переходу. Остання розпочала свій рух на забороняючий сигнал світлофора. Проте наїзд було здійснено, коли для пішохода горів зелений сигнал світлофора.

Внаслідок отриманих травм дівчина померла в салоні карети швидкої медичної допомоги.

Суд дійшов висновку про доведеність вини водія у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України, яка підтверджується показами потерпілої, свідків, які в ніч згадуваних подій були поряд із загиблою, дослідженими у ході судового розгляду письмовими та речовими доказами.

Окрім цього, суд частково задовольнив цивільний позов потерпілої, постановивши стягнути з обвинуваченого на її користь 1 млн гривень моральної шкоди та 32 850 грн матеріальної шкоди зі страхової компанії, де було застраховано відповідальність водія.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва