flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Захисник підозрюваного у вчиненні ДТП за участі маршрутного таксі заявив відвід слідчому судді

27 лютого 2020, 18:44

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Світланою Гречаною розглядалось клопотання про обрання запобіжного заходу 32-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний близько 15.30 год 24.02.2020 року, рухався за кермом автомобіля «Range Rover» з боку вул. Соборна по проспекту Центральному в бік вул.Садової з перевищення дозволеної у межах населеного пункту швидкості 50 км/год.

Наближаючись до перехрестя вул. Московської та пр.Центрального, яке в цей момент перетинав маршрутний мікроавтобус «Рута» не вжив заходів до зменшення швидкості, змінив напрямок руху вліво, внаслідок чого сталося контактування з автомобілем «Geely» та подальше зіткнення з маршрутним мікроавтобусом «Рута». Внаслідок зіткнення водія мікроавтобуса з тяжкими травмами було доставлено до реанімаційного відділення ЛШМД м.Миколаєва, а одна за пасажирок від отриманих травм того ж дня померла в лікарні.

Прокурор, в обґрунтування клопотання зазначав, що підозрюваний може переховуватись від слідства та суду, зважаючи на тяжкість покарання, яке йому загрожує у разі доведення вини, не має міцних соціальних зв’язків. Окрім цього, у якості ризику, прокурор наводив можливість підозрюваного вчинити інше кримінальне правопорушення, оскільки в нього не вилучено водійське посвідчення і він не обмежений в свободі пересування.

Підозрюваний, якого у судове засідання було доставлено з медичного закладу на каталці не визнав свою провину. Зазначив, що зробив усе можливе для уникнення ДТП, не вживав в цей день наркотичних препаратів.

Захисник клопотав про оголошення технічної перерви до одужання його підзахисного, оскільки на його думку, той не може об’єктивно сприймати інформацію.

Прокурор заперечував проти задоволення клопотання, оскільки відповідні медичні документи щодо того, що підозрюваний не може брати участь у засіданні відсутні. Окрім цього, він клопотав про долучення до матеріалів клопотання висновку результатів медичного огляду останнього, складений після ДТП, відповідно до якого той перебував в стані наркотичного сп’яніння.

У задоволенні клопотання захисника щодо оголошення перерви слідчим суддею було відмовлено.

Після цього, захисник заявив відвід слідчому судді.

Наразі для вирішення питання щодо відводу у засіданні оголошено перерву.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва