flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд приступив до дебатів у справі щодо смертельного ДТП, внаслідок якого загинула 17-річна дівчина

25 лютого 2020, 17:37

У Центральному районному суді м.Миколаєва відбулось чергове судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням 35-річного чоловіка у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України.

Нагадаємо, відповідно до матеріалів справи, 23.06.2019 року, в нічний час доби, перебуваючи в стані наркотичного сп’яніння, чоловік рухався на автомобілі «Daewoo Lanos» по проспекту Героїв України у м.Миколаєві та здійснив наїзд на 17-річну дівчину, яка переходила дорогу по пішохідному переходу. Внаслідок отриманих травм остання померла в салоні карети швидкої медичної допомоги.

Судовий розгляд зазначеного провадження відбувається під головуванням судді Дмитра Тішка.

У судовому засіданні захисник заявив клопотання про проведення додаткових судово-медичної експертизи, з метою з’ясування факту вживання наркотичних препаратів загиблою та траспортно-трасологічної експертизи, для встановлення обставин виникнення ДТП.

У задоволенні зазначених клопотань судом відмовлено.

Суд завершив з’ясування фактичних обставин справи та приступив до судових дебатів. Прокурор зазначала, що викладені в обвинувальному акті обставини, доведені у ході судового слідства та підтверджуються дослідженими письмовими доказами і показами свідків. З урахуванням особи обвинуваченого вона просила призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком на шість років з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки.

Представник потерпілої просив визнати обвинуваченого винним та призначити йому максимальну, передбачену за інкриміноване йому кримінальне правопорушення, міру покарання.

Потерпіла підтримала думку свого представника.

Захисник заявив клопотав про оголошення перерви для підготовки до судових дебатів.

Клопотання судом було задоволено, у засіданні оголошено перерву до 16.00 год 27.02.2020 року.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва