flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виправдав двох колишніх та діючу співробітницю Департаменту ЖКГ Миколаївської міської Ради, обвинувачених у службовій недбалості

27 грудня 2019, 09:47

Суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Оксаною Мамаєвою постановлено виправдувальний вирок двом колишнім та діючій посадовій особі Департаменту ЖКГ Миколаївської міської Ради, зокрема екс-очільнику установи, обвинувачених у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Нагадаємо, відповідно до обвинувального акту, останні не забезпечили організацію обліку та зберігання майна територіальної громади у вигляді демонтованого асфальтного покриття на суму близько 1,3 млн грн., що призвело до його втрати. Зазначена асфальтно-бетонна крихта виникла у ході ремонту доріг та тротуарів, що проводився протягом 2015 року.

У ході судового розгляду обвинувачені не визнавали свою провину, наполягаючи на тому, що зазначена асфальтно-бетонна крихта є відходами при виконанні ремонтних робіт і підлягає утилізації. Водночас, наразі вона зберігається на території підприємства-підрядника.

Дослідивши матеріали обвинувального акту, допитавши обвинувачених та свідків, суд дійшов висновку про недоведеність вини обвинувачених та постановив виправдати останніх за недоведеність у їх діях складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України.

 

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва