flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваному у вчиненні ДТП, внаслідок якого загинуло двоє осіб, обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою

09 грудня 2019, 18:30

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Галиною Подзігун обрано запобіжний захід 21-річному студенту одного з миколаївських вищих навчальних закладів, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.286 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, 07 грудня 2019 року, близько 02.30 год, підозрюваний рухався, керуючі автомобілем «Lexus IS 300» проспектом Богоявленський у напрямку вул.Південної.

У ході руху підозрюваний виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення з автомобілем «Daewoo Sens», внаслідок чого водій та пасажир «Daewoo» загинули на місці ДТП.

Прокурор клопотання підтримав, зазначивши у якості ризиків можливість підозрюваного переховуватись від слідства та суду і незаконно впливати на свідків.

Захисгник заперечив проти задоволення клопотання, зазначаючи, що ризики не доведені. Окрім цього, просив звернути увагу на позитивні характеристики його підзахисного та той факт, що останній хворіє на цукровий діабет, а відтак не може перебувати в умовах СІЗО. Захисник наполягав на відмові у задоволенні клопотання слідчого та обранні запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту.

Підозрюваний лишив вирішення зазначеного клопотання на розсуд суду.

Дослідивши матеріали клопотання та заслухавши думки сторін, слідчий суддя дійшла висновку про доведеність ризику переховування від слідства та суду. Також, зважаючи, на той факт, що окрім інших, безпосередніми свідками у вказаному провадженні є особи, які перебували з підозрюваним в автомобілі під час ДТП і з якими він підтримує дружні стосунки, цілком ймовірним є вплив на зазначених свідків, з метою схилення їх до дачі завідомо неправдивих показів.

Твердження захисника щодо того, що підозрюваний хворіє на цукровий діабет і не може перебувати в умовах СІЗО, спростовуються довідкою з медзакладу, відповідно до якої він може утримуватись в умовах слідчого ізолятора за умови дотримання певних заходів терапії.

За такого, слідчий суддя ухвалила обрати щодо останнього запобіжний захід у виді тримання під вартою до 04.02.2020 року без права внесення застави.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва