flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До восьми та семи років позбавлення волі з конфіскацією майна, засуджено двох чоловіків, які здійснили розбійний напад в центрі міста

19 листопада 2019, 12:58

Суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Сергієм Медюком постановлено вирок у кримінальному провадженні за обвинуваченням 26-ти та 27-річного чоловіків у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.187 КК України (розбій).

Судом встановлено, що 29.07.2017 року приблизно о 23.00 год обвинувачені знаходились разом з потерпілим Ч. 1999 р.н, в дворі будинку поблизу вул.Соборна у м.Миколаєві. В обвинувачених виник умисел на відкрите заволодіння майном потерпілого із застосуванням ножа.

Один з них наказав потерпілому сісти на лавку, а інший дістав ніж і приставив до шиї юнака. Після чого вони заволоділи його мобільним телефоном вартістю 3,9 тис гривень та зникли з місця вчинення кримінального правопорушення.

Дослідивши наявні у матеріалах провадження докази, допитавши свідків та потерпілого, суд дійшов висновку, що вина останніх у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосуванням насильства, небезпечного для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб), знайшла своє підтвердження.

За такого суд визнав їх винними та призначив 26-річному чоловіку покарання у виді семи років позбавлення волі з конфіскацією належного йому майна.

Стосовно 27-річного обвинуваченого, враховуючи, що злочин вчинено в період іспитового строку, суд постановив, на підставі ст.71 КК України, за сукупністю вироків, до призначеного покарання частково приєднати не відбуту частину покарання за вироком суду від 23.11.2015 року і остаточно визначити покарання у виді восьми років позбавлення волі із конфіскацією належного йому майна.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва