flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Центральному районному суді м.Миколаєва відбувся масштабний семінар з питань застосування європейської судової практики

07 грудня 2017, 17:39

 

 

7 грудня у Центральному районному суді м.Миколаєва відбувся семінар для суддів на тему: «Стандарти Європейського Суду з прав людини. Гарантовані права та їх захист. Проблеми правозастосування в національній практиці та їх вирішення».

Участь у заході взяли судді апеляційного суду Миколаївської області, господарського суду, місцевих судів області та м.Миколаєва, також на семінарі були присутні судді Київського районного суду м.Одеси.

З вітальним словом перед учасниками заходу виступили голова Центрального районного суду м.Миколаєва Галина Подзігун, директор Одеського регіонального відділення Національної школи суддів України Валерій Левенець, тренер Національної школи суддів Антоніна Фадєєнко, суддя Київського районного суду м.Одеси Генадій Войтов.

Вітаючі учаників семінару голова Центрального районного суду м.Миколаєва Галина Подзігун зазначила, що Європейський суд з прав людини є одним з найефективніших органів, уповноважених здійснювати контроль за дотриманням прав і свобод людини, що закріплено в Європейській конвенції з прав людини, яка ратифікована Україною.

23 лютого 2006 року було прийнято Закон України «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини», норми якого закріплюють зокрема обов’язковість виконання Україною рішень ЄСПЛ. Окрім цього, відповідно до ст.17 зазначеного Закону суди застосовують при розгляді справ Конвенцію прав людини і основоположних свобод та практику ЄСПЛ, як джерело права.

«Між тим, на даний час існують певні проблеми правозастосування практики Європейського суду з прав людини, про які буде йти мова на сьогоднішньому семінарі. Крім того, учасникам будуть запропоновані шляхи їх вирішення із використанням практики Європейського суду з прав людини» - підкреслила Галина Подзігун.

У ході заходу присутні змогли всебічно обговорити запропоновану проблематику, що стосувалась стандартів ЄСПЛ, проблем правозастосування в національній практиці та шляхів їх вирішення тощо.

Наприкінці заходу учасники семінару отримали відповідні сертифікати Національної школи суддів України.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва