flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід чоловіку, підозрюваному у скоєнні наїзду на трирічну дитину та її матір

02 грудня 2017, 16:38

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Світланою Скрипченко розглянуто клопотання слідчого щодо обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою 50-річному чоловіку, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст.286 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, 30.11.2017 року, рухаючись  за кермом автомобіля «Hyundai» по пр.Миру у м. Миколаєві на нерегульованому пішохідному переході останній скоїв наїзд на жінку та її трирічну доньку. Постраждалі у вкрай важкому стані були доставлені до лікарні.

Обгрунтовуючі клопотання прокурор зазначив, що підозрюваний, перебуваючи на волі може переховуватись від слідства та суду.

Сам підозрюваний свою провину визнав, пояснив, що рухався зі швидкістю 30-40 км на годину і відволікся, внаслідок чого допустив наїзд.

Він просив обрати йому запобіжний захід не пов'язаний з триманням під вартою, оскільки він доглядає за хворою матір’ю. Окрім цього, він матеріально допомагає 22-річному сину, який навчається на заочному відділенні вищого навчального закладу у м.Києві.

Також підозрюваний зазначив, що готовий матеріально допомагати сім’ї потерпілих.

Його захисник просив відмовити у задоволенні клопотання та просив обрати запобіжний захід у виді особистого зобов’язання, наполягаючи на тому, що зазначені прокурором необґрунтовані та нічим не підтверджені.

З урахуванням тяжкості покарання, яке загрожує підозрюваному у разі доведення його вини, того факту, що він ніде офіційно не працює, має близьких родичів у Російській Федерації, а тому існує ймовірність, що підозрюваний може покинути межі України, суд дійшов висновку про наявність ризику переховування від слідства та суду, запобігти якому шляхом обрання іншого запобіжного заходу, окрім тримання під вартою неможливо.

За такого, слідчий суддя Світлана Скрипченко ухвалила обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою до 29.01.2018 року з можливістю внесення застави у сумі 150 тис гривень.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва