flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочався новий судовий розгляд у справі Олега Шевчука

09 листопада 2017, 11:37

У Центральному районному суді м.Миколаєва розпочався судовий розгляд у кримінальному провадженні щодо екс-керівника Миколаївського міського управління УМВС України в Миколаївській області.

У судове засідання не з’явились двоє з чотирьох потерпілих, які були належним чином повідомлені про дату та час розгляду.

З урахуванням думок сторін, суд під головуванням судді Світлани Гречаної, ухвалив розпочати судовий розгляд за їх відсутності.

Прокурор оголосив обвинувальний акт, відповідно до якого Олег Шевчук 22.11.2013 року віддав наказ своїм підлеглим із застосуванням фізичного впливу демонтувати намети, які були встановлені учасниками акції за підписання Угоди про Асоціацію з ЄС. Виконуючі наказ, правоохоронці відтисли активістів від наметів та пошкодили один з них.

Його дії органом досудового слідства кваліфіковані за ч.2 ст.365, ст.340 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством або погрозою застосування насильства та в незаконному перешкоджанні організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій).

Сам обвинувачений у судовому засіданні свою провину не визнав.

Суд вирішив питання щодо порядку та обсягу дослідження доказів у справі, зокрема: допит потерпілих, дослідження письмових документів, допит свідків, показання обвинуваченого.

Після цього було допитано двох потерпілих, один з яких є журналістом, який перебував на місті подій, з метою висвітлення акції протесту, а інший був її безпосереднім учасником.

Після допиту останні зазначили, що не вважають себе потерпілими у даному кримінальному провадженні.

Наразі для виклику потерпілих, що не з’явились у засіданні оголошено перерву до 10.00 год 29.11.2017 року.

Нагадаємо: 21 квітня 2017 року, після розгляду зазначеного кримінального провадження, вироком Центрального районного суду м.Миколаєва Олега Шевчука було виправдано за відсутністю в його діях складу кримінальних правопорушень.

У липні 2017 року зазначений вирок було скасовано Апеляційним судом Миколаївської області, а справу скеровано на новий судовий розгляд.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва